Konstnärerna O & Fiber Art Sweden: Länk – Link – Linkki

Konstnärerna O och nätverket Fiber Art Sweden ordnar en gemensam utställning i Hanaholmens galleri hösten och vintern 2021. Totalt 15 konstnärer, sex från Finland och nio från Sverige kommer att delta i utställningen, som har fått namnet Länk – Link – Linkki. Alla utvalda konstnärer är verksamma inom bildkonst, design och hantverk och alla har en stark koppling till materialet, som ofta definierar verkens konkreta och konceptuella innehåll. Målet med utställningen är att skapa ett nytt nätverk för konstnärer inom konst och design i Finland och Sverige.

Se utställningskatalogen

Sex konstnärer från Finland och sex konstnärer eller konstnärsgrupper från Sverige kommer att medverka i utställningen. De svenska konstnärerna valdes på inbjudan av medlemmarna i Fiber Art Sweden (FAS), Lotte Nilsson-Välimaa och Maria Sandstig. Därefter uppmanades alla invalda konstnärer eller konstellationer från Sverige att välja ett arbetspar från Finland utgående från en portfoliesökning som hade riktats till medlemmarna i Konstnärerna O. Deltagarna utformar det tematiska innehållet för utställningen mellan konstnärsparen och tillsammans som en grupp.

Fonden har tidigare beviljat stöd till samarbetet.

Galleri Hanaholmen har öppet dagligen kl. 10-20, fritt inträde. Läs mer om utställningen och de avgiftsfria konstworkshops.

Lue myös

Joulutauko 2023

Sihteeristöt ovat suljettuna joulunaikaan 23.12.2023-7.1.2024. Toivotamme kaikille hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta!

Kesätauko 2023

Suomen sihteeristö ja Ruotsin sihteeristö ovat suljettuina kesällä 1.7.–6.8.2023. Toivotamme kaikille hyvää kesää!