Unga för en hållbar värld

Globsol är en mötesplats och ett utbildningsprogram för unga som är intresserade av hållbar utveckling och aktuella samhällsfrågor. Deltagarna kommer bland annat från gymnasieskolor, ungdomsförbund, högskolor och universitet i Sverige och Finland. Vi samlas för att lära känna varandra, delta i workshops, diskutera hållbarhet ur olika perspektiv, få verktyg för att kunna driva påverkansarbete om angelägna frågor och få den kunskap som krävs för att jobba med de här frågorna i vardagen, till exempel i skolor, på arbetsplatser och i organisationer.

För samman människor

Globsol arbetar för ökad internationell solidaritet, är politiskt obundet och öppet för alla. Utbildningsprogrammet arrangeras årligen på Hanaholmen – kulturcentrum för Sverige och Finland, i Esbo i Finland, samt på Biskops Arnö norr om Stockholm. Alla deltagare får alltså möjlighet att träffas både i Finland och Sverige. På grund av coronapandemin arrangerades Globsol digitalt 2020, men vi tror på det personliga mötet och hoppas att så snart som möjligt kunna återgå till det ordinarie upplägget med fysiska möten.

Mot globala orättvisor

Programmets huvudsakliga syfte är att hjälpa unga och aktiva människor, i Sverige och Finland, att mötas och skapa nya kontakter. Vi vill också öka förståelsen för globala frågor som framför allt berör biståndsländer. Deltagarna lär sig mer om globala orättvisor och hur problemen kan motverkas.

Sverige och Finland tillsammans

Globsol startades av Kulturfonden för Sverige och Finland tillsammans med Hanaholmen – Kulturcentrum för Sverige och Finland.

Riksdagsledamot Annika Hirvonen var öppningstalare på Globsol 2018.
Deltagare från Globsol 2018 i Helsingfors.

Vaihtoehtoinen teksti

Globsol 2021 gjorde en djupdykning till biologisk mångfald och hur biologisk mångfald och klimatförändringar hänger ihop!

Mer information

Ella Turta
ella.turta(at)hanaholmen.fi
+358 40 649 5454

Övriga projekt