Konstens och vetenskapens roll

Tandem Cultural Dialogues (TCD) är en årlig analys av aktuella frågor och framtidsscenarier. Syftet är att, genom bilateral dialog, ta reda på mer om konstens och kulturens roll för samhällsutvecklingen.

Konferensen är central för projektet

Projektet består av tre delar och konferensen är själva ryggraden. Dessutom ingår rundabordssamtal med utvalda personer och en skriftlig rapport baserad på vad som kommit fram under både konferensen och samtalen.

Climate Culture 2019

Den första konferensen hade temat Climate Culture och arrangerades 12 juni 2019 i Stockholm. Konstnärer, forskare, studerande och politiker samlades då för att diskutera kulturens och konstens roll i vårt samhälle under klimatförändringarnas tid. Deltagarna fördjupade analysen om hur konst och vetenskap påverkar våra uppfattningar om klimatförändringar när vi skapar vår framtid.

Klimatförändringar hotar inte bara naturen utan även våra samhällen. Den hotar alla arter och förändringar våra civilisationer och trots det fortsätter koldioxidutsläppen att öka. Är det möjligt att vi saknar en djupare förståelse om de risker som hotar mänskligheten? Det finns väldigt lite tid kvar för att ändra våra samhällen och vår livsstil. Är vi kapabla att se framför oss en fossilfri och rättvis värld? En av frågeställningarna inför konferensen 2019

Mer information

Hör gärna av dig om du vill veta mer!

info(at)fondensverigefinland.org

Övriga projekt